PROSTOTA JEST NAJPIĘKNIEJSZA

POZNAJ NASZE MENU

MENU

Przystawki

Grillowany kalafior, młoda cebula, chrzan, świerk, bergamotka

23 (L) 7

Lekki krem ze szpinaku i wędzonego boczku, dynia, melisa cytrynowa

26 (L) 4,7,9,10

Wytrawne pączki z serów Gruyère i Raclette, crème fraîche, Parmigiano Reggiano
34 (G)(L) 1,3,4,7

Przegrzebki, topinambur, pędy świerku, consommé wołowe

45 (L) 2,6,7,8,12

Krokiety z dorsza, dip z pietruszki i pieczonego czosnku

30 (G)(L) 1,4,7

Kalmary, serwatkowe dashi, grillowany por, czosnek niedźwiedzi

34 (L) 4,6,7,9

Tatar z polskiego jelenia, seler, chilli, grillowany sourdough

46 (G)1,3,7,10,12

Kozi ser, trufla, buraki, lawenda, miód

28 (L) 7

 

Dania główne

 

Risotto z kiszonych pieczarek i kaszy jęczmiennej, grillowana kapusta, fondue z Parmigiano Reggiano, trufla

78 (G)(L) 1,7

Dorsz atlantycki, szafran, szynka Iberico, kwiaty brukselki, bazylia, kolczak obłączasty

86 (L) 3,4,7

Prologue „Fish & chips”, Sola Dover, sos cydrowy, jabłko, potrójnie gotowane frytki, sos tatarski z jalapeño

126 (L) 4,7,12

Wędzone żeberko wieprzowe bez kości, sos barbecue, pigwa, ananas, Żurek
68 (G)(L) 1,7,12

Sezonowana polska polędwica wołowa Chateaubriand, potrójnie gotowane frytki, ketchup grzybowy,

sos hollandaise, Prologue kimchi

118 (L) 3,4,7,10,12

Schabowy z sezonowanej cielęciny, czerwona kapusta, dynia, marmolada z cebuli i anchois

89 (G)(L) 1,7

Gicz jagnięca, bakłażan, couscous, mięta i lubczyk, jus jagnięcy

81 (G)(L) 1,3,7,9,12

 

Wszystkie produkty użyte do skomponowania naszych dań są świeże, NIE odmrożone

 

Dodatki:

Prologue kimchi   11 2,3,6,9

Puree z ziemniaków ratte   8 (L)(G) 7

Domowe frytki, sos holenderski, ketchup grzybowy     15 (L) 4,7

 

 Desery

 

Fondant czekoladowy, rabarbar, sorbet z jabłka i pietruszki

33 (L) 1,3,11

Konfitura z agrestu, kruszonka, lody lubczykowe

28 (G)(L) 1,7,8

Soufflé bananowy z rokitnikiem, lody lawendowe (25 min. oczekiwania)

34 (L) 3,7

Chrupiąca rurka, krem z białej czekolady, liść laurowy


W godzinach wzmożonego obłożenia restauracji , t . j . o d 19:00 do 22:00, czas oczekiwania na dania może wydłużyć się do 45 minut. Do rachunku dla 5-osobowych oraz większych grup doliczany jest 10% service charge.

G - zawiera gluten,

L - zawiera laktoze

GOTUJEMY DLA WAS UŻYWAJĄC WYŁĄCZNIE ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW, DLATEGO AKTUALNE MENU W RESTAURACJI MOŻE ULEGAĆ DROBNYM ZMIANOM W ZALEŻNOŚCI OD ICH DOSTĘPNOŚCI.

REZERWACJE

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

+48 58 526 5909

DOJAZD

ul. Grodzka 9, 80-841 GDAŃSK

Pon - Pt / 16:00-00:00

Sb - Ndz / 13:00-00:00