To my tworzymy dla Ciebie nowe dozniania

POZNAJ NAS LEPIEJ

Nasi Liderzy

Wojciech Korfel i Ewa Woronowska stoją na czele Prologue dbając zarówno o potrzeby naszych gości jak i swój zespól, którego są fantastycznymi liderami. To nie przypadek, że tworzą prawdziwy power tandem, łączą ich nie tylko niezwykła wiedza i zamiłowanie dla swojej pracy, ale przede wszystkim wspólne wartości i cięgła potrzeba dążenia do doskonałości. Nie pierwszy raz pracują razem, wspólnie spędzili ponad 3 lata w The Fat Duck, doskonaląc swoje umiejętności i doświadczając na własnej skórze ile kosztuje dążenie do perfekcji. Dzisiaj realizują wspólne cele w Prologue, a najważniejszym z nich jest tworzenie nowych standardów w Polskiej gastronomii.

Executive Head Chef

Wojciech Korfel jest charyzmatycznym liderem i bardzo doświadczonym kucharzem, który swoją karierę rozpoczął w szkole gastronomicznej w Bukownie. Nigdy nie przestał doskonalić swoich umiejętności, a ponad dziesięcioletnie doświadczenie zdobywał w wielu znanych restauracjach Wielkiej Brytanii, u boku rozpoznawanych na całym świecie, wybitnych szefów kuchni. Pracował w gastro-pubach wyróżnionych AA Rosette **, jak również odbywał staże w tak rozpoznawalnych restauracjach jak Dinner by Heston, Hand and Flowers, Gordon Ramsay at Claridges czy La Manoir Aux Quat'Saisons. Aż po 3,5 letnią pracę w kultowym już The Fat Duck w Bray, wyróżnionej trzema gwiazdkami Michelin***.
Wojtek był również częścią szeroko dokumentowanego projektu przenoszenia restauracji Hestona Blumenthal do resortu Crown Towers w Melbourne. Jednak po niesamowitych 9 miesiącach w Australii zdecydował powrócić do kraju, gdzie objął stanowisko Senior Sous Chef w pierwszej wyróżnionej gwiazdką Michelin* restauracji w Polsce - Atelier Amaro

Manager Restauracji

„Przez ostatnie 12 lat miałam przywilej pracować w restauracjach, które zasłużenie noszą miano kultowych : The Fat Duck w Bray, UK oraz Noma w Kopenhadze. Tam miałam okazję współpracować z niezwykle utalentowanymi członkami zespołów kelnerskich, szefami kuchni oraz sommelierami, posiadającymi ogromną wiedzę i prawdziwą pasję dla swojej pracy. Dzięki nim sukcesywnie zdobywałam i udoskonalałam swoje umiejętności jako kelner, jak również nauczyłam się dostrzegać wyjątkowość doświadczeń kulinarnych i cenić rolę jaką odgrywa w nich wino. Lata pracy w elitarnym środowisku pozwoliły mi zdobyć dużą wiedzę, ale przede wszystkim były wielką szkołą pokory i pozwoliły mi dostrzec jak ważne są zamiłowanie do pracy, otwartość i profesjonalizm w każdym aspekcie funkcjonowania restauracji.
Wróciłam do Polski i rozpoczęłam pracę w Prologue po to, aby wykorzystać zdobytą wiedzę w codziennym serwisie oraz pokazać gościom, że profesjonalny kelner nie jest służącym, ale gospodarzem. Dobrym gospodarzem, który czuwa nad całokształtem doświadczenia kulinarnego w restauracji i dba o komfort i wygodę swoich gości począwszy od momentu powitania. Chcę również przekazać jak najwięcej młodym adeptom zawodu, dzielić się z nimi moją pasją i pokazać, że niedoceniany w Polsce zawód kelnera, może być źródłem radości i satysfakcji zawodowej.” - Ewa Woronowska

Assistant Manager

Przemysław Prusik pomimo młodego wieku jego energiczna osobowość i zaangażowanie bardzo wyróżniają go z tłumu, a wrodzona elegancja, wysoka etyka pracy i stoicki spokój są niezastąpione w pracy na jego stanowisku. Rozumiejąc, jakie wyzwania niesie za sobą prowadzenie zespołu do sukcesu, wymaga bardzo wiele od swoich kelnerów, a jeszcze więcej od samego siebie. Bezbłędny, jednak naturalnie swobodny seriws na najwyższym poziomie jest miarą sukcesu według Przemka. Zadania managera nie sprowadzają się jednak do fantastycznego serwisu, to także wiele pozornie prozaicznych, powtarzających się zajęć i obowiązków. Mimo to, Przemek czerpie ogromna satysfakcję z tego co robi jak sam wspomina: : "... praca na tak wysokim poziomie oczekiwań to ciągłe wyzwania, wymaga od nas wielu poświęceń, jednak niekryta satysfakcja i wdzięczność naszych gości wynagradza wszystko i napawa mnie dumą. Wiem, że jeszcze wiele przed nami i napewno nie będzie łatwo, ale mamy ważną misję do wypełnienia na arenie polskiej gastronomii. Praca z ludźmi sprawia mi satysfakcję, a wyzwania według mnie są podstawą rozwoju na poziomie osobistym, jak i zawodowym ..."

Sous Chefs

Sebastian Ossowski pierwsze kroki stawiał w jednej z Gdańskich restauracji - Metamorfoza, tam zdobywał swoje pierwsze doświadczenia kulinarne i zaczął poważnie myśleć o zawodzie kucharza. W poszukiwaniu nowych doświadczeń i kolejnych wyzwań trafił do Prologue, gdzie pod bacznym okiem Szefa Kuchni pokazuje na co go stać i jak wiele znaczy dla niego to co robi. Jest jednym z najmłodszych i najbardziej ambitnych kucharzy w zespole, który dzięki pracy z ogromnym poświęceniem i pokorą, zdobył już dużą wiedzę pomimo bardzo młodego wieku.

Łukasz Mierzejewski  ponad rok temu dolączył do naszego zespołu, aby korzystając z wiedzy i doświadczenia Szefa Kuchni  odkrywać to, co najbardziej fascynuje go w profesjonalnej kuchni od początku. Zaskakujące połączenia smaków, nowe techniki przygotowania potraw oraz  prawdziwą "cenę"  bezkompromisowego dążenia do doskonałości. Dzięki swojej determinacji i poświęceniu skutecznie połączył pracę ze studiami magisterskimi, dlatego dzisiaj współtworzy Prologue nie tylko jako kucharz, ale również jako dyplomowany dietetyk👌 Mimo wszystko Łukasz nie osiada na laurach i z wielkim szacunkiem dla swojej profesji, każdy dzień w Prologue traktuje jako szansę, aby nauczyć się czegoś nowego, bezustannie pracuje nad sobą i doskonali dotychczas zdobyte umiejętności. 

 

PRACUJ Z NAMI

W Prologue zawsze jesteśmy otwarci na ludzi z pasją, chętnych dołączyć do naszego zespołu, jak również oferujemy możliwość podjęcia stażu w naszej kuchni (w przypadku stażu dla najlepszych wyników sugerujemy pozostanie z nami przynajmniej na dwa miesiące).

Jeśli jesteś zainteresowany(-na) pracą w naszej kuchni prosimy wysyłać cv na adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Kandydatów na kelnera (-kę) chętnych dołączyć do naszego Front of House zapraszamy do nadsyłania cv pod adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Numer kontaktowy +48(58) 526 5909
W sprawie stażu i pracy w kuchni +48 530 622 625
Prosimy dzwonić od poniedziałku do piątku do godziny 17:00

Obserwuj nas na profilach społecznościowych

REZERWACJE

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

+48 58 526 5909

DOJAZD

ul. Grodzka 9, 80-841 GDAŃSK

Pon - Pt / 16:00-00:00

Sb - Ndz / 13:00-00:00